Systematiskt arkebusera alla över 30 år

Det finns idioter. Sen finns det svinigt äckelkorkade människor. Sen finns det riktigt överjävligt, analforcerande, syraspyende überkorkade idioter. Människor så korkade att de borde spottas på när de går på gatorna. Människor så korkade att de borde radas upp och beskjutas med tungt artilleri. Ni ha sett dem, de smyger runt lite här och var i det moderna samhället, ofta alldeles för uppmärksamhetssökande och mediehorande, när de egentligen inte borde få ta upp ens den mest blygsamma area på jorden.

 

Vad är det jag försöker slöddra fram?

Just read…

Saxat ur Metro:

"Lita aldrig på någon under 30 år"

”Alla under 30 år är opålitliga och världens framtida hjärntrust och kunskapsbank håller på att pulveriseras genom allt för mycket Facebookande, SMS:ande och dataspelande. Unga människor mellan 20 och 30 har enorma kunskapsglapp i historia, politik, litteratur – helt enkelt i det som brukar kallas allmänbildning. Så argumenterar engelskprofessorn Mark Bauerlein vid Emory University i Atlanta i en ny bok med titeln – och häng med nu – "The Dumbest Generation: How the Digital Age Stupefies Young Americans and Jeopardizes Our Future (Or, Don't Trust Anyone Under 30). Och jag håller med honom. I alla fall till hälften.

Det är förstås inget nytt att medelålders intellektuella ondgör sig över ungdomen. Det har alltid varit mer intressant för 16-åringar att smygröka och lyssna på gitarrbaserad rock framför att lyssna på Chopin och läsa Marcel Proust. Normalt sett skulle jag avfärda professor Baulerlein som bakåtsträvande akademiker med dålig andedräkt (som bakåtsträvande akademiker ofta har), men det är svårt att inte nicka medhållande i författarens argument.

Den traditionella bildningen har fått kliva åt sidan. Exempelvis har inte längre historiekunskaper någon status bland unga. I min egen och tidigare generationer väckte det avund att kunna amerikanska presidenter eller vilket år slaget vid Hastings ägde rum (1066). Sådant höjde det egna värdet i gruppen. Men många 80-talister idag är helt ovetande om Sverige och världen före år 2000. Än märkligare är att detta inte verkar föra med sig några konsekvenser för 80-talisterna själva. Tvärtom, de klarar sig bra ute i samhället, visserligen genom att skriva modebloggar och visa brösten i tveksamma magasin (killarna försörjer sig genom att spela nätpoker eller World of Warcraft), men klarar sig gör de.

Trots att jag är kritisk till denna utveckling missar professor Bauerlein målet. Man blir inte dummare av Facebook, SMS och online-spel. Tvärtom, så blir du smartare – om det paras med annan intellektuell stimulans som gammal hederligt bokläsande. Det är bättre att ägna tid åt Facebook OCH läsa en roman jämfört med att vägra ny teknik och uteslutande läsa Nobelpristagare. Detta kan verka självklart, men ingenstans i debatten förs argumentet om mångfaldens fördelar fram. Istället för att ondgöra sig över ny teknik borde vi uppmuntra den förvirrade ungdomen att skaffa bibliotekskort – eller åtminstone beställa böckerna på amazon.com”


V-v-va? Vad i hela helvete? Hur kan detta det jävla idiotaset fortfarande ha mänskliga rättigheter? Hur i helvete har han inte arkebuserats för världens bästa?


Öppet brev till Marcus Dunberg:

”Jag är en del i den "avtrubbade och fördummade generationen", och jag höll på att få en stroke (och jag är sexton!) när jag lästa krönikan. Är du helt jävla retarderad?

Skulle jag vara dummare än föregående generation för att jag inte kan årtalen för historiska händelser eller alla USAs presidenter i ordning? Kalla det allmänbildning hur mycket du vill, men det är inget annat än onödigt vetande. Det fyller ingen som helst funktion. Att veta att det hände är en sak, men årtal?

Ska vi jämföra kunskaper? Ta bara Engelskkunskaper (vilka inte är onödiga på något vis). Jag kan jämföra mina kunskaper med mina föräldrars. Eller mina far- och morföräldrars. Ta Naturvetenskap. Jämför en genomsnittlig tjugoåring och en genomsnittlig fyrtioåring. Vem tror du vet mest?

 

Jävla as.”

 

Vidare: Här har två avföringshögar till människor kommenterat krönikan.

”Håller fullständigt med - unga människor ÄR för det mesta dumma i huvudet numera - det mest skrämmande är väl att de fortfarande ser sig som barn när de passerat 25, de vill inte ta något som helst ansvar, bara glamma runt och flamsa, helst synas i media (och tror då att karriären är fixad i och med två minuter i något skräpprogram) inbillar sig att världen består av mode, dataspel, musik och Facebook. TÄNK PÅ ATT DET ÄR DESSA GENIER SOM SKA TA HAND OM OSS PÅ GAMLA DAR- Hemskt!”

43 år och utbildad


”Dagens unga är helt out of control.. Jag är mer rädd för 90talisterna, där har vi en riktigt avtrubbad generation. Skrämmande låg kunskapsnivå på högstadiet tex. Kändishysteri och brat-romantik.. hjälp”

L.L

 

Herrejävlar.


Gaza mig (dåliga ordvitzar för vinsten)

Alla har väl hört om Gaza. Israel, Hamas och massor av explosioner. You know the story. Vad ni troligen också har hört är alla protester som tagit plats, ibland annat Göteborg och Malmö. Ni kanske till och med hör om killen som samlar skor i protest. Massor av protester.

I Sverige.

Uppskattningsvis 4500km bort.

I Sverige.

Ett obetydligt, litet, skitland.

Vad i helvete tror de att de kommer uppnå? Visst, de kanske vill visa att de inte håller med, men vem fan gör det? Jag menar, skor? Skor? Helvetes jävla skor?

Gud.

För oss är alla mindre värda!

Utdrag från SvDs artikel om den borgerliga regeringens förslag om elitklasser:

"En borgerlig regering vill införa intagningsprov till profilklasser med teoretisk inriktning. Bara de bästa eleverna ska få plats. Skolminister Ibrahim Baylan dömer ut förslaget som en skadlig 'elitsatsning'."

"I dag är det, enligt Skolverket, tillåtet med färdighetsprov i profilklasser som är inriktade på idrott och estetiska ämnen, som musik och dans. Däremot är det förbjudet med antagningstester i teoretiska ämnen. 'Inga urvalsmetoder får användas' vid fördelningen av platser."

"Rossana Dinamarca (v), skolpolitisk talesperson, kallar kravet 'fullständigt horribelt'. – Det visar på folkpartiets rätta ansikte. Det här är segregerande. Att använda den här typen av prov är bara ett sätt att sortera ut de bästa eleverna. Vad sänder det för signaler till barn?"


Nu ska vi ta och vara helt ärliga. För att människor ska vara "lika mycket värda" måste det värdet vara ett slags jävla moraliskt värde, i vilket fall allas värde är noll. Och är det något vi alla måste enas om, om vi ska titta på världen utan naiva, rosa, hjärtformade jävla glasögon, är det att moral är är ett skämt.
Människan skapade konceptet, och människan bevisade att det inte fungerar.

I dagens samhälle är vi inte alla lika värda. Makt är samma som värde. Ju fler som är beroende av dig, ju fler som vill se dig i livet, desto mer värd är du. Vilken makt du har, och således, genom förlägning vilket värde du har, borde baseras helt och hållet på din förmåga. Om inte får vi ännu en George Bush vid rodret för en supermakt.
Jag är meritokrat och elitist. Jag anser att de som kan, ska. Är du bra på något, ska du göra det, och få all den makt som tillkommer. De bra ska leda de mindre bra. Smarta över dumma. Jämlikhet är jantelag.
Duktiga elever borde ges chansen att blomma fullt ut. Matematikklasser för de som kan matematik, engelskaklasser för de som kan engelska. Inte längre ska elever saktas ned av att läraren har fullt upp med att hjälpa de sämre eleverna klara G.

Idag läggs allt krut på att korkade, ointresserade elever ska ta sig igenom något sånär. Fröken (jag vet att i vår nya jämlika värld heter det lärare för både män och kvinnor, men det skiter jag högaktningsfullt i, då det är så korkat att mina ögon tåras) har inte tid att titta på lille Kalles omarbetning av Einsteins relativitetslagar, som på ett lyckat sätt skapar en enad kvantumteori för gravitation, eftersom hon har fullt upp med att berömma Pelles streckgubbe*.
Hellre säga bra försök till någon som låg fyrtio poäng under g än att berömma de som hade alla rätt. Att inte få nivågruppera är bullshit.

Och vad sänder det då för signaler till barnen? Människor är olika bra.
För säg vad fan ni vill, men det är de.

*Notera att jag i exemplet gjorde något så hemskt som att ha två helsvenska namn. Ska man undvika de pekande fingrarna, och att bli kallad rasist, vara extremt politiskt korrekt och omfamna den blandade värld vi lever i, ska man göra som de som skriver matteuppgifter idag och låta det hela utspela sig med Kalle, Örkel, Mohammed och Xerxes.

Välkommen till hoodet!

Jag hatar egentligan idrottsdagar. De suger. En massa människor tvingas utöva sporter som de inte har något intresse i, och det enda man tycker är det minsta roligt är att ligga/sitta i stora högar och sova/äta.
Jag hade redan på förhand börjat skriva en hatblogg om ämnet, då vi idag spelade Aghard Open, men tvingas nu motvilligt erkänna att jag hade roligt.

Volleyboll stod på schemat, och klassen var uppdelad i två delar: Indianerna och gangstah:na. Apfrän som man är var man såklart en stenhård gangstah, med alla fåniga poser och krystade repliker som det innebär.
Fjantig utstyrsel åsidan, det var roligt. Vi spelade otroligt bra (eller i alla fall bättre än de flesta av våra motståndare) och efter en lång rad ytterst spännande matcher var vi i A-slutspel.

Spänningen var på topp, och efter ytterligare två vunna matcher stod vi inför den avgörande. Om vi vann eller spelade lika var vinsten vår, men om vi förlorade blev det målskillnaden som fick avgöra.

Ja, i en perfekt värld hade vi väl smiskat rumpa med våra motståndare, och stått som stolta vinnare, men de visade sig vara allt för bra. Så, målskillnaden fick avgöra, och tro fan om vi inte hade precis samma jävla målskillnad som de vi förlorat mot. Internt möte fick avgöra, och eftersom de spöat oss blev det en irriterande andraplats.

Men man får väl vara nöjd med det, och att vi faktiskt slapp vinna en stor burk ischoklad från netto.

Fred ut!

Jag ska vika ut mig i en dagstidning!

Jag gillar nakna människor. Inte fula såklart, och i de flesta fall inte av samma kön som jag, men alla andra nakna människor. Det är finns inget dåligt med nakenhet, om man inte, som, objektivt sett, ful människa, av någon outgrundlig anledning får för sig att ränna runt bland folk med nakenhet över hela kroppen. Men annars är nakenhet bra, oavsett vad amerikanska studier visar.

Den alltid närvarande, självutnämnda moralpolisen stiger in. Inte kan väl folk vara nakna så att andra ser. Det är ju okristligt*. Det talas om det hela tiden. Det har visserligen ebbat ut som samtalsämne, det är inga konstigheter längre, men häromdagen läste jag ännu en debatt om det hela. Inget märkligt alls, bara en diskussion gällande den ökande utvikningen bland kändisar. Fine.

Men, in steps the Ebbstemeister!

Utdrag ur Metro:

"När Ebba von Sydow, chefredaktör för Veckorevyn.com, bloggare och krönikör, läste om Jennifer Anistons avklädda plåtning var hennes första tanke att Jennifer skulle göra det som en känga mot alla brudar som viker ut sig enligt den välretuscherade och perfekta mallen. I stället blev det tvärtom. – Den stora frågan är förstås varför. Det hjälper inte hennes varumärke. Hon kommer varken att få bättre betalt eller större roller. En liten rynka hade räckt för att det skulle ha blivit ett statement och inte bara platt fall, säger Ebba von Sydow."

För det första är Ebba von Sydow en hemsk jävla sexistkärring själv, och har aldrig någonsin tillfört något bra till jämlikheten (som visserligen är ett skämt, men det kan vi gå in på en annan gång).
För det andra, såklart det hjälper hennes varumärke! Det skapar rubriker, rubriker är reklam. Och man ska vara jävligt naiv om man försöker förneka att sex säljer.
Och, för det tredje, ett jävla statement? Skulle en rynka göra hennes nakenplåtning till ett statement? Det är Jennifer jävla Aniston, det är ju inte precis som hon skulle kunna protestera mot allt för perfekta idealbilder. Har ni sett henne?
Ska vi protestera får vi väl göra det med besked, och slänga upp en stor jävla bild på den fetaste, hårigaste mastodont-mannen i världshistorien, men harläpp och högt hårfäste i alla tonårsmagasin som finns, med rubriken "De nya idealen är här - fläsk är sexigt".
Sen att det egentligen borde vara förbjudet för Aniston att ha kläder över huvud taget, det är en annan sak.

Vidare till en annan nakenhetsfråga: Pornografi (fuck yeah!)

Då man är en knytpunkt i den finansiella världen måste man hålla sig à jour med utvecklingen inom alla grenar av världsekonomin. Vad jag snappade upp för bara någon dag sedan var att det idag går åt helvete för stora delar av porrindustrin, och enorma företag håller på att gå i konkurs.
Anledningen? Den stora uppblomningen av gratisporrsidor, där amatörpar postar sina egna videor. Par som, gemensamt, bestämmer sig för att göra en porrfilm och sedan lägga upp den.

Idag slåss stora delar av feministrörelsen mot pornografi, då de finner den kvinnoförnedrande. De talar om kvinnor som tvingas, kvinnor som mår ytterst dåligt, kvinnor som behöver räddas.
Låt mig citera stycket ovan: "Par som, gemensamt, bestämmer sig för att göra en porrfilm och sedan lägga upp den."
Lägg även till det faktum att kvinnor i porrbranschen i genomsnitt tjänar dubbelt så mycket som män, vilket gör detta till ett av de få yrken där lönsituationen är omvänd.

Sen får man tolka det hur man vill, kanske är det så att samhället förstör dessa unga, oskuldsfulla kvinnor, och gör att de blir slavar under sina könsroller, och inte kan låta bli att göra porr.

I'm just saying.



*Follow me on this one: Enligt bibeln levde Adam och Eva (efter att Gud slängt ut Lilith, då hon inte gjorde som Adam sa till henne) lyckliga, nakna och dumma i Eden, tills Djävulen lurade Eva att äta smartighetsäpplet (aldrig förr har det varit så tydligt att Kristendom motsätter sig intelligens och utbildning, och till och med utmålar det som ondska). Plötsligt upptäcker de att de är nakna, och klär på sig. Gud blir rasande över att de ätit hans äpplen och blivit smarta (vi var ju trots allt hans husdjur, och vem vill ha smarta kaniner i trädgården?).

Hoppa fram en sisådär 6000 år (Gud planterade fossilen, så att vi skulle tro jorden var äldre, förstår ni väl!) och vi finner oss i den moderna världen. Fortfarande sitter ett gäng topptänkare och hävdar att vi blev utslänga ur eden som ett direkt resultat av att vi blev smarta och klädde på oss. Och visst fan gör de allt de kan för att stoppa utveckligen, och fördumma hela det mänskliga släktet, men de är ändå där och predikar om nakenhetens orenhet.

Men... Gud skapade oss nak... Han... Vi levde... Eden... Helikopterlämmar...?

Exploderande Skaldjur!

Solen har sänkt sig över 2008, och aldrig mer kan vi dra dåliga skämt om den stora mängden nyfödda 08:or. Såklart måste en nyårsblogg avhandlas, och vi börjar bakifrån.

Året avslutades med en sex dagar (notera: inte sexdagar) med en stycka flickvän. God och tillika flottig mat avhandlades i rask takt, och i sann slapparanda tittades det på film och spelades Little Big Planet. Just nyårskvällen ska vi inte gå in på allt för mycket i detalj, men den innehöll Scrubsmaraton, gratinerad hummer, vuxenläsk, Josefin, fyrverkerisnyltande och, sist men inte (om man inte menar storleksmässigt) minst: Petronella.
Inte en allt för taskig kväll, och jag utser den härmed till det bästa nyåret någonsin (In dah history of taiiim!!1!).

Förra årets nyårslöfte kom i form av mer svordomar och mer åsiktsyttrande, och även om det inte blivit ett gigantiskt lyft så har jag väl inte misslyckats helt.
Detta året ska jag väl äntligen försöka slutföra Wonderland, och min monsterblogg om en massa randomsaker som kan komma att reta upp er.

(Kommentera gärna och meddela er fingerstatus, så att jag kan skratta rått år alla som varit klumpiga nog att utföra en oavsiktlig explosionsamputering)

RSS 2.0