Ner med trångsynthet!

Nej, jag tänker inte ägna de närmsta 20 minuterna till att predika om hur religonen fördärvar vårt samhälle (även om religon aldrig är bra. ALDRIG!). Istället tänkte jag berätta lite om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat (nej stoffe, inte porr). Spel. Nu flyger väl era försoffade häckar upp ur fötöljen, på ett sätt som den inte gjort sedan någon skrek "choklad" senast, för att ni med så stor kraft som möjligt ska kunna häva chipspåsen ni hade i händerna mot den intet ont anande datorskärmen, samtidigt som ni med så mycket energi ni kan frambringa skriker saker som "ner med nörden", "den här skiten tänker jag inte läsa" och "Var ligger toaletten?".
Då ber jag er. Ta det lugnt. Lyssna på vad jag har att säga (det kan ta ett tag, så kryssa ner porren så länge, så att inte mamma ser). Först och främst vill jag försvara hela spelarsamhället. Spel är inte längre (som många tror) enbart något för nördar, som jag själv, Något som i synnerhet Nintendo nu visar med sitt (sin?) Wii, som faktiskt, till skillnad från dess konkurenter, inte har hardcore-gamern som målgrupp, utan istället siktar in sig på gemene man och låter personer som kanske aldrig ens tittat åt ett Tv-spel förr ha kul tillsammans med sina andra non-gamer vänner. För det är faktiskt hysteriskt kul stt spela Wii med vänner och familj (man ser ut som en komplett idiot när man står och viftar med Wiimoten och nuchukan för att utföra de många och ytterst märkliga uppgifterna i spel som Rayman Raving Rabbids) och att ha Tv-spel som kan avnjutas mellan vänner är absolut inget nytt. Nintendo har länge haft spel som Mario Party (som det finns ungefär 91286,3 nyversioner av) och även Sony har hängt med i denna växande tränden med spel som Guitarr hero och Buzz.

Men det var inte detta som jag skulle säga (även om jag nu sa det). Nej jag skulle faktiskt klaga idag, på något som verkligen "Grinds my Gears", nämligen trångsyntheten i bland gamers. Ni som kanske inte umgås så mycket bland de inre nördkretsarna som en annan hör heller inte av de enorma fejder som pågår där. Som ni säkert (eller kanske inte) vet finns det i den här generationen tre stationära konsoller och två bärbara och det stora konsollkriget rasar som värst mellan de tre spelgiganterna Nintendo, Sony och Microsoft. För att ni till fulla ska förstå vad jag pratar om tänkte jag ge er en liten inblick i hur det går just nu för de tre giganterna.


Sony. Vi får väll börja från botten. Sony som i förra generationen ledde överlägset med sin (sitt?) Ps2 som fram till idag är den konsoll som sålt mest (vad jag vet) och som har fått flest spel (enligt säkra källor), och som fortsätter att sälja nästa lika bra, om inte bättre, än denna generationens konsoller (ej medräknat Wii), ligger nu "sist". Hundratals högt uppsatta chefer rullar ihop sig i fosterställning i mörka  rum förtvivlat kramande sina portföljer och gråter som små flickor (eller små pojkar, jag är ingen sexist! Jag lovar!)  samtidigt som miljontals Sony fanboys skriker i förtvivlan över hela världen. Varför? PlayStation 3. Den självklare vinnaren av denna generationen. Trodde man. Men icke. Tack vare en överdriven självsäkerhet från Sonys sida, en rad missar från PR folket och en grov misstolkning av spelmarknaden av idag. Ingen (nästan i alla fall) vill lägga 6000 spänn bara för att få en konsoll med lite högre prestanda än konkurrenterna. Nej, om inte Sony har något väldigt, väldigt (väldigt) kraftfullt ess i rockärmen får de nog se sig slagna i den här generationen och ta nya tag i nästa.

Microsoft. Jag minns när Microsoft kom med sin Xbox. Gud vad den var hatad. Allt och alla deklarerade högt och tydligt hur de villa mörda den lilla boxen, för att sedan slå ihjäl den med sitt eget lik. Sen ändrades det. Jag vet inte exakt vad som var starten för denna ändring. Halo kan nog ta åt sig stora delar av äran. Men trotts att boxen i mot slutet av generationen inte längre var lika hatad gick den med förlust. stor sådan. Men som alla vet så använder sig alla Microsofts chefer hundradollar sedlar till att torka sig i sina fet häcker med, så pengarna var inget problem. 
Så fort nästa generation började förklarades konsollen död och Xbox 360 skapades. Och med ett brett starfällt av kvalitativa spel (med grafik som fick diverse kroppsvätskor att flöda på aktiontokiga gamers över hela världen) gick det spikrakt uppåt för den stilrent vita helvarvsboxen (360, höhö) och med både Halo 3 och GTA 4 på väg ser det inte ut att förändras.

Nintendo. Den sedan länge kände speljätten från orienten är tillbaka. Visst, de var aldrig riktigt borta, men nu har de i alla fall tillbaka på toppen. Och hela spelvärlden står och gapar. Wii säljer just nu fånigt mycke mer än både Xbox360 och Ps3, något som inte ens den mest allvetande spelorakel kunde förutspå. Wii blev på förhand kallat "En Gamecube ihopahållen med isoleringstejp". Och visst, Wii är inte mycket mer än en lätt modifierad version av Gamecube, och inte en i närheten av så revolutionerande som alla verkar tro (om en Wii-fanboy läsar detta r jag död). Men Nintendo har gjort allt rätt. Med frächa (om än inte så många) spel och bra PR har de klättrat upp på toppen. Snopet va?

Så, nu har ni lite basic kunskaper om vad som händer i spelvärlden. Nu till min poäng. Gamers är fånigt trångsynta. Det är inte fysiskt möjligt att gilla två konsoller, nej gillar man Xbox hatar man automatiskt alla andra. Och när det gäller spel är det så man blir helt mörkrädd. Jag var inne och läste recensionen på ett spel som jag alltid älskat och som fick en välförtjänt 10/10. Sen kollade kollade jag kommentarerna och nu var det dags att höja ett ögonbryn. Där var såklart de obligatoriska "ÅÅh guud vad bra detta spelet äär assååå!" men en bit ner... "Jävlla sämmsta spelet sen någonsin allltsåå!!! fan 0/10!!! jävla bögar, ni har fan helt fel!!" Och så var kriget igång. Det är helt omöjligt att fatta att folk har olika åsikter! det finns alltså folk som går in på recensioner på spel de inte gillar, bara för att pracka ner på spelet och hamna i ett gräl. Man blir bara trött!

Kanske onödigt att ha en så inledning till en så kort poäng, men jag vara bara tvungen att skryta med mina kunskaper inom ämnet.

England snart mina vänner!

så, för att avsluta: Fock Off Und Die!


sommarens upptäckter so far

1. Godis är gott

2. Amerikaner är dumma

3. Vi ska ha något med köttfärs ikväll. Jag gissar biffar.

4. Omogna bär är sura.

5. Jag suger på basket

6. Jag ska inte bli längdhoppare, då kan man få spjut i ryggen.

7. Franska längdhoppare med spjut i ryggen ser ut som förvuxna oliver

8. Jag hade fel. Vi åt köttfärssås.

9. Godis är för gott.

10. Mogna bär (vinbär) är sura

11. Amerikaner är fånigt dumma

12. Jag suger på fotboll

13. Jag har ont i magen. Troligen på grund av för stora mängder godis.

14.  Vatten är vått

15. Det är mycket svårt att känna skillnad på dagg och hundkiss.

16. Jag ska inte ligga i gräset mer.

17. Jag suger på tennis.

18. Jag är sugen på godis

19. Amerikaner är overkligt dumma

20. Jag kan inte stå på huvudet. Inte ens i vatten.

21. Jag är lat. Måste göra något åt det. Kanske imorgon

22. Världen kommer nog inte gå under i min bok.

23. Boken är bra.

24. Världen gick inte under i min bok

25. Det är inte ens min bok. Det är Magnus

26. Jag tror inte världen kommer gå under i min nya bok heller. Det är en ordbok

27. Det är inte kul att läsa ordböcker.

28. Indolent betyder slö.

29. Jag har bara satt punkt i slutet på ungefär hälften av alla upptäcker. Måste ändra det. Kanske imorgon

30. Detta är min trettionde upptäckt

31. Förra punkten var ganska onödig. Denna med.

32. Jag har glömmt ungefär hälften av alla upptäckter jag gjort. Ingen skulle orka läsa 64 punkter ändå.

Välkommen!

Linus tar nu officiellt upp bandbredd!

RSS 2.0