Influensa eller hjärnskador?

Svininfluensan är lite som Nintendo Wii. Ta något som redan finns, och som inte så många bryr sig om (Gamecube/vanlig influensa), stöp om den lite, fixa lite schysst medieexponering och presto! Hela världen blir galen.

 

Men vi har hört hela grejen  med svininfluensan. Vi vet att den är ungefär lika farlig för gemene man som smörknivar och hundvalpar. Vi har hört att danskarna skämtar om oss och vår rädsla, och sen skrattar hela vägen till banken efter att ha krängt all handsprit de kan få tag i till dumma svenskar. Vi vet att media överexponerar allt.

Så varför ta upp det igen? Kan vi inte få slippa? Njae, inte riktigt ännu, för det finns en aspekt som inte fått den uppmärksamhet den förtjänar.

 

Vaccin köps in för hela stadskassan. Alla jävlar som vill ska kunna ställa sig i kö för att rädda sig från raketvometering. Men det är väldigt få som tänkt på att kolla upp vad det är som finns i sprutorna.

 

Pandemivaccin är lite småroliga. Det är nämligen så att det inte riktigt finns något sätt att kolla om de fungerar innan sjukdomen slår till. Om en person vaccineras, och inte får influensan, hur vet man om det var vaccinets förtjänst? Just det, det vet man inte. Och det är därför majoriteten av världens ledande experter under en längre tid sagt att det är som att spela på lotto, och att man i princip lika gärna kan fylla sprutorna med saltlösning.

 

Eller, nej, inte lika gärna förresten. För saltlösning är ju faktiskt helt ofarligt. Till skillnad från vaccinet innehåller saltlösning inget som helst kvicksilver. Till skillnad från vaccinet kan saltlösning inte ge permanenta hjärn- och nervskador.

 

Så, innan ni ställer er i den där kön, ta en stund och väg det ena mot det andra. Magsyra i näshålan, eller konstiga ryckningar i resten av livet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback