Varför Linus bör få en fet kompensation

Scenario:

Linus ska bege sig till Lund och flickvän, och bestämmer sig, ovetandes om farorna det medförde, för att ta kompletteringstaxi.

 

Händelseförlopp:

01:00

Linus ringer Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi och bokar 08:20-turen. Sedan somnar han.

 

07:01

Ett sms från Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi anländer i Linus mobil. Smset meddelar att taxin kommer anlända exakt klockan 08:17

 

08:27

Taxin har inte dykt upp. Linus ringer Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi. Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi ringer chauffören. Chauffören låter meddela att han blivit försenad, men kommer anlända ”vilken minut som helst”.

 

08:42

Taxin har inte dykt upp. Linus ringer Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi. Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi ringer chauffören. Chauffören låter meddela att någon ringt honom med en ändring av order, och att det istället är en extrainsatt taxi på väg.

 

08:55

Den extrainsatta taxin har inte dykt upp. Då Linus av tidigare erfarenhet vet att de som arbetar på Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi (location: Estland) har ungefär lika mycket respekt för en 17-åring som ett par Ray-Ban Wayfarer har för ett par Persienn-solglasögon (eller ”Shutter Shades” som de nu tydligen heter) ger han, med eftertryck, luren till sin far. Linus far ringer Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi. Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi ringer centralen som ligger över dem i rangordningen.

Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi hamnar i kö, och meddelar att de ska ringa tillbaka när de kommit fram.

 

09:08

Skånetrafikens bokningscentral för kompletteringstaxi ringer tillbaka. Centralen över dem i rangordningen har ringt chauffören. Chauffören låter meddela att han aldrig fått turen utskickad till sin färddator, och därför aldrig hade någon aning om att jag ens skulle åka med. Samme chaufför som 08:27 låtit meddela att han skulle vara framme ”vilken minut som helst”.

Vidare ges informationen att en extrainsatt taxi ska anlända 09:30.

 

09:16

Chauffören i den extrainsatta taxin ringer upp. Han låter meddela att han kommer anlända tio minuter tidigare än ”vad Linus bokat”. Detta, enligt hans uträkning, blir klockan 09:25.

 

09:34

Den extrainsatta taxin anländer.

 

09:51

Bussen från Hörby till Lund avgår

 

09:56

Den extrainsatta taxin anländer till Hörby

 

10:51

Nästa buss till Lund avgår

 

Summering:

Linus fick vänta på taxin i en timme och sjutton minuter. Linus tvingades gå upp ca en timme och sjutton minuter innan han hade behövt gå upp. Linus fick vänta i Hörby (i kyla) i närmre en timme. Bussen han tog avgick två timmar efter bussen han planerat att ta gick. Linus anlände två timmar senare än planerat till Lund.


Kommentarer
Postat av: Karl

Att de inte har respekt för dig, du är ju urtypen av respektingivande 17-åringar! Till och med jag bävar inför din aura av storhet.

(Förlåt sarkasmen, jag kände bara att jag behövde kommentera på din blogg, och då jag är en sarkastisk människa bestämde jag mig att skriva inlägget på det språk jag förstår)

2009-07-29 @ 00:13:57
Postat av: Frida

Vadan den stackars flickvännen?

2009-08-04 @ 01:31:06
URL: http://varldsherravalde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback