Veganism, roten till utrotning?

Notera: Följande argumentering är, förutom på pappret, helt och hållet felaktig. Enbart på pappret (alternativt i bloggen) är detta på något sätt en valid teori.

Jag skriver enbart för underhållningssyften.
Döda mig inte om ni råkar vara ett gäng militanta veganer.

Here goes: Den största anledningen till att djurarter dör ut (som har med människor att göra) idag är för att människor rör sig över stora områden, och för med sig djurarter till platser där de inte ska vara. Här kommer de i konflikt med det lokala djurlivet, och arter dör ut.
Den näst största anledningen (fortfarande enbart räknande anledningar med människor involverade) är att vi hugger ner träd och bygger på områden där djur lever, och dessa lämnas utan levnadsplats. Enkelt ställt, den största människolänkade anledningen till att djurarter dör ut, är att människor överpopulerar och förändrar levnadsvillkoren för andra arter.
Notera att jakt, varken för mat eller andra anledningar, inte finns med ovan.

Eftersom växter och djur enbart lagrar max 10% av energin de tar in (resterande 90% blir spillvärme) tas enbart denna lilla del upp av det, i näringskedjan, högre stående djur som äter upp växten/djuret. Därför krävs det, för att ta exemplet från vår NK, 10000kg växtalger, för att föda 1000kg djuralger, och 1000kg djuralger för att föda 100kg sill, och 100kg sill för att föda 10kg gädda.
Alltså: Ju lägre steg man äter ifrån i näringskedjan, desto fler individer kan det max finnas i en art.

I vanliga fall äter människor andrahandskonsumenter (växtätande djur) eller högre (köttätande djur), med små inslag av producent (växter). Bara detta gör ju, tydligen, att vi blir för många för andra arters bästa.
Veganer och vegetarianer äter bara producenter. Alltså, enbart de, i näringskedjan, lägst stående arterna. Detta kan obönhörligen bara leda till en enda sak: ännu mer människor och ännu fler utdöda djur.

There you have it my friends.

Kommentarer
Postat av: Emma

linus, jag orkar inte/har itne tid med såhär mkt text.

summera mera!

2009-02-08 @ 21:06:43
URL: http://emmaregnell.blogg.se/
Postat av: Frida

Tyckte du borde poängterat ÄNNU mer hur korkat ditt resonemang är. Det syns inte nog tydligt, särungar kan få för sig att du menar allvar och få sjuka idéer.

2009-02-11 @ 20:45:22
URL: http://varldsherravalde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback