Dagens hjälte: Olivia Rydberg, 15 år!

Olivia Rydberg är 15 år, och har kvar sin ungdomliga klarsynthet, i vilken hon ser de många orätter som världen innehåller. Dessutom har hon råg i ryggen som vilken fullvuxen sjöman som helst, och är inte rädd för att basunera ut sina observationer.

Saxat från metros insändarsida:


Tuggummi på liv och död för fåglarna.

Eftertanke. Under sommaren konsumeras oändliga mängder tuggummi, utan att vi egentligen tänker på konsekvenserna som detta tidsfördriv kan skapa – nämligen liv eller död.

Detta rosa, sötluktande, klistriga lilla tuggummi fastklibbat mot den hårda betongen tycks inte kunna skada någon.

Men verkligheten är en helt annan, en verklighet vi sluter våra ögon hårt inför.

Egentligen är sanningen den att från den sekund tuggummit hänsynslöst loskas ut ur din mun hittar det snart till någon annans späda näbb – fågelns.

På grund av vår lathet och vårt egoistiska tänkande förlorar många oskyldiga fåglar sina liv och deras flygande själar dalar mot betongen.

Tänk dig själv att få skåda en fågel som skulle ha svävat högt upp mot den blå sommarhimlen sorgfyllt ligga mot den kalla marken och sakta mördande tyna bort.

Med ett tuggummi i sin strupe kvävs dess sista andetag!

Tänker du fortsätta att inte bry dig och blunda?

Är det vad som krävs för att vi människor ska förstå att det är de små sakerna som räknas och att vi alla bör ta vårt ansvar. Släng tuggummit i papperskorgen.

 

Olivia Rydberg, du är dagens hjälte. Du har räddat ett oräkneligt antal metroläsare från vardagens tristess, och jag tror jag talar för alla dem när jag säger: Tack Olivia!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback