Yar-har and bit o’ rape!

Idag ska vi prata om The Pirate Bay och våldtäkt. Nu kanske ni undrar vad dessa två har gemensamt? Mjo, båda två kan kopplas till fel-attributerad skuld. Nej, såklart talar jag inte om att våldtäkt på något sätt skulle vara kvinnans fel, på grund av avslöjande kläder eller något. Vad tar ni mig för? Ett as i fallskärsbyxor (okej, det där fattade inte ens jag)?

 

Okej, vi kan väl börja med våldtäkt då, så får jag förklara. Jag talar såklart om apröven Mikael Hammarstrand. Lille vice chefsåklagare Micke har nämligen fått för sig att alla som skriver ut P-piller till tjejer under 15 bör åtalas för medhjälp till våldtäkt.

Jo tjena, och kondomer sprider HIV.

 

Micke-lilles ståndpunkt är helt enkelt att eftersom sex med någon under 15 är olagligt, även om denne ger sitt medgivande, så kan utskrivning av p-piller förenkla upprepad våldtäkt, och det är således medhjälp.

 

Medhjälp, hoho. Vilket underbart korkat synsätt.

 

Jag kan förstå att det krävs en lag som säger att sex med en minderårig, oavsett omständigheter, är olagligt. Annars skulle så många gränsfall falla precis på fel sida. Nu finns det där, klart och tydligt. Sätt inte på en minderårig.

 

Med detta sagt vill jag fortsätta med att säga att minderåriga kommer fortsätta sätta på varandra. Med eller utan skydd. Och sexuella övergrepp kommer fortsätta. Med eller utan skydd. Att göra det svårare för tjejer att skydda sig kommer inte hindra någon från att bli våldtagen, men kanske det kan hindra en två-tre onödiga aborter.

 

Mikael Hammarstrand: Du är en idiot.

 

Och nu till piratbukten. Här har vi ännu ett fall av rättlig idioti.

Nej, jag säger inte att nedladdning borde legaliseras. Det är också korkat. De som gör musik/filmer/spel/program kommer inte gå med på att göra det gratis. Hur snällt du än ber.

 

Nu sitter alltså The Pirate Bay folket inför rätta, och ska betala hutlösa summor. För medhjälp till upphovsrättsbrott.

 

Medhjälp, hoho. Vilket underbart korkat synsätt.

 

Pirate Bay är en sökmotor för torrenter, en hjälpsida för peer-to-peer-nedladdning. Och torrenter kan innehålla upphovsrättsskyddat material. Om den som skapar dem lägger in det. Något som de som skapade Pirate Bay inte har något med att göra.

 

Ska vapenförsäljare anmälas för medhjälp till mord om någon blir skjuten med deras vapen (okej, utnött liknelse, men så är det ju)? Folk kan sälja stulna varor på blocket. Ska Blocket stämmas för medhjälp till häleri?

 

Domen är en bullshit-dom, och gick enbart igenom för att åklagaren och domaren var polare. Så är det.

 

Och IPRED-lagen är ett trött, ineffektiv, desperat och integritetskränkande slag i luften. Lite som att kissa på en övertänd fyrverkerifabrik.  Men vad skulle regeringen göra? Alla med minsta lilla vett i huvudet vet redan att olaglig nedladdning inte kommer kunna stoppas om vi inte förflyttar oss till 1984 Orwell style.

 

Ta bara USAs War On Drugs som ett exempel: Sedan mångmiljonsatsningen inleddes, har droganvändning i high school, gällande i princip alla droger, ökat. Droger har blivit lättare att få tag i. Om man jämför priset och renheten på heroin nu och innan satsningen startade, och räknar med inflationen, får du idag 600 gånger mer ren heroin för pengarna.

Och jämfört med olaglig nedladdning borde drogsmuggling vara en barnlek att stoppa.

 

Sammanfattning:

Avskeda Mikael Hammarstrand, släpp Pirate bay-grundarna, legalisera droger, återinför roller-discon.

 


Kommentarer
Postat av: Ki

Haha, jag trodde du laddade ner jättemycket? :D



Legalisera det, det går ändå inte att göra något åt utan någon slags jävla övervakningsstat. Nedladdning i mitt hjärta. \o/

2009-04-28 @ 23:12:19
Postat av: Slemmet

Alltså du är en underbar människa <3

2009-05-01 @ 17:44:18
URL: http://emmaregnell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback