När alla är idioter

Saxat ur Metro:

”Trafikskolor: Kör som en käring
Trafikskoleelever rasar mot uppmaningen
Den nya uppmaningen från trafikskolornas nya riskutbildning har fått eleverna att se rött.


– De har inte förstått budskapet, säger Jeanette Jedbäck Hindenburg, ordförande för Sveriges trafikskolors riksförbund i Stockholm.

Materialet som går ut till landets alla trafikskolor avslutas med uppmaningen ”Spara liv – kör som en käring”, något som fått många att reagera.
– Tanken var att försöka vända på machouttrycket om att det är häftigt att köra fort och farligt. Vi ville visa att det är bra att köra som en kvinna,  säger Jeanette Jedbäck Hindenburg, chefinstruktör för utbildningen.


STR utgår från forskning som säger att män och kvinnor beter sig olika i trafiken. Män är exempelvis överrepresenterade i olycksstatistiken och Jedbäck Hindenburg menar att det är genetiskt.
– Det går tillbaka ända till stenåldern. Mannens hjärna är inställd på att döda mammutar, att skydda sina kvinnor och barn och att inte vara rädda. Kvinnor har ett annat upplägg, de kör säkrare.


Enligt Jedbäck Hindenburg arbetar STR nu på att ta bort formuleringen.
– Vi trodde att svenskarna hade humor men tydligen inte, säger hon.

Analys: Urusla förare finns av båda könen
Av: Emma E Forrest


Jag skulle bli förvånad om det här budskapet motiverade en enda person, man, kvinna, ung eller gammal att köra säkrare.
Vem vill köra som en kärring? Säkerligen inte de minst ansvarstagande förarna, de som vill se ut som racerföraren Michael Schumacher.
Alla vet att äldre kvinnor kör säkrare och betalar lägre försäkringspremier, så borde inte 'det lönar sig att köra säkert' vara ett mer attraktivt budskap?
Jag anser att det är oklokt att säga att män och kvinnor kör på olika sätt, det finns både utmärkta och farligt urusla förare av båda könen, men de allra flesta kör säkert."

Tanke ett:
Jeanette Jedbäck Hindenburg är en idiot. Hennes genetikteori måste vara något av det mest korkade argumentet någonsin. Sure, män och kvinnor är olika, men att männens dåliga bilkörning skulle vara med fött och medärvt sen stenåldern… Dummare har jag inte hört på länge.

Tanke två:
Emma E Forrest är en idiot. Man kan inte först säga att statistik säger att kvinnor kör bättre och sen säga att man inte kan säga att män och kvinnor kör olika.

Tanke tre:

Alla som bryr sig är idioter. Det var ett skämt i slutet av en trafikskolebroschyr. Vem fan bryr sig? Rasar man över detta är man utan tvekan en praktåsna.

Summering:
Alla är idioter

Kommentarer
Postat av: Anonym

Förstår du inte att det ligger i Mannens Gener att meja ner mammutar med sina minibussar?

2009-04-22 @ 15:21:21
Postat av: Frida

Jag älskar hur dagens samhälle på inget sätt saknar humor.

2009-04-26 @ 17:38:54
URL: http://varldsherravalde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback