Son of a... mask?

Vad är det med uppföljare (filmerserier där uppföljare varit planerade räknas inte) som gör att de nästan alltid visar sig vara skräp. Kanske är det för att uppföljare för det mesta kan leva på sina föregångares framgång, och de som gör den helt enkelt inte bryr sig? Kanske är det för att de relativt kunniga regissörerna som skapade ettan nu börjat gå vidare mot större saker, och bara förlorare kämpar med att skapa uppföljare till filmer som helt klart inte är gjorda för att följas upp. Kanske. Jag vet inte.

Men jag vet att Son of the Mask, uppföljaren till The Mask, är hemsk. Som anal jävla våldsfisting, för att vara exakt. Inget man vill ha att göra med, alltså.
Jamie Kennedy gör väl ett hyffsat acceptabelt jobb när han spelar utan masken, och hans insatts kan väl i ett mörkt rum misstas för riktigt skådespeleri. Men vem var idioten som kom med idén att byta ut gummiansiktet Jim Carrey, och hans gröna flint, mot en totalt stelopererad Jamie, med en morotsorange plastfrissa? Sämsta skådespelarinsatsen någonsin. Och att på något sätt försöka modernisera filmen genom att byta ut de musikaliska elementen i första filmen (Kuban Pete, Hey Pachino, m. fl.) mot "modernare" musik? I mean Jesus Christ! Hemskare scen i en film än den när "masken" leder dansen på firmafesten får man leta efter.
Sen, som om denna våldtäkt på tittarnas goda filmsmak inte räckte, slänger de även in lite nordisk mytologi. Felaktig nordisk mytologi.

Filmens egentligen enda riktiga behållning är scenerna där en (relativt dåligt) animerad bebis slåss mot hunden, på diverse spektakulära sätt.
Betyg då? Jaa... Hur sätter man betyg på en filmmässig spark i skrevet från en tantfarbror med muskulösa vader och stålhätteförstärkta militärkängor modell större?

För att vidare illustrera filmens hemskhet kommer här ett utdrag ur wikipedia artikeln som handlar om priserna/nomineringarna filmen fick:

2005 Golden Raspberry Awards

Eight Nominations:
* Worst Picture
* Worst Actor (Jamie Kennedy)
* Worst Supporting Actor (Alan Cumming)
* Worst Supporting Actor (Bob Hoskins)
* Worst Director (Lawrence Guterman)
* Worst Screenplay (Lance Khazei)
* Worst Remake or Sequel
* Worst Screen Couple (Jamie Kennedy & "Anybody stuck sharing the screen with him")

Won:
* Worst Remake or Sequel


Überhemsk Plastfrilla någon?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback